De cast van Elite seizoen 4

Het vierde seizoen van Élite staat eindelijk op Netflix! Dat belooft acht afleveringen lang een hoop drama, bloedmooie mensen, spectaculaire feesten, stomende seks en een portie dood en geweld on the side. Zeg maar alles wat onze schooltijd niet was.

Ook dit seizoen van de Spaanse Netflix Original begint met een lichaam dat levenloos ligt te dobberen op het water. En net zoals in de vorige seizoenen kom je via flashbacks achter al het drama dat daartoe heeft geleid. Met als enige verschil dat er dit jaar wel heel veel nieuwe gezichten te zien zijn.

 

Met gevaar voor eigen leven

De helft van de cast is ondertussen kassiewijlen, Spanje ontvlucht of gaan studeren. Tijd voor verse aanwas dus! Alle nieuwe - en natuurlijk buitengewoon aantrekkelijke - personages hebben hun rugzak gevuld met problemen of nare karaktertrekjes. Gelukkig maar, want een dag geen drama is een dag niet geleefd in de wereld van Élite.

Article continues after the ad

Problemen van niveau

En met dat drama zit het wel snor. Vroeger leidde een spannende tongzoen in het fietsenhoek voor ranzige roddels op het schoolplein, in Élite doe je pas mee als je met een trio je relatie interessant houdt. En terwijl wij vroeger wild werden van een hete donder uit een ander dorp, zorgt op Las Encinas een heuse prins uit een Franstalige prinsendom voor rondvliegende hormonen.

Speuren naar niets

Maar in Élite is het niet alleen seks en drama wat de klok slaat. Er moet natuurlijk ook nog een misdaad opgelost worden, en daar gaat het in dit vierde seizoen een beetje mis. Want je wordt niet op een spannend dwaalspoor gebracht. Eigenlijk komt er helemaal geen spoor aan te pas! De hele misdaad had er net zo goed niet kunnen zijn; het voegt eigenlijk weinig tot niets toe.

Conclusie

Echt afdwalen doen we niet tijdens het vierde seizoen van Élite. Dat is voornamelijk te danken aan al het sappige drama en de knappe knoppen - met hierbij een speciale vermelding voor Armando (gespeeld door Andrés Velencoso), want een appetijtelijk figuur dat de middelbare school al lang heeft verlaten is voor de afwisseling bijzonder fijn. Qua spanning valt dit seizoen tegen, maar wat overblijft binge je er nog steeds met veel plezier in een weekend doorheen.

 

Élite seizoen 4 is nu te zien op Netflix.

Alle afleveringen al gezien? Hier lees je alles over het vijfde seizoen van Élite. Wil je weten of je kans maakt bij de cast, check dan deze lijst om te kijken wie er nog single is

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.