halfnaakte Zac Efron in het water

In de reportageserie Down to Earth with Zac Efron reist Zac Efron de wereld rond om meer te leren over duurzaamheid en dat is een stuk saaier dan je denkt.

Een paar jaar geleden leerde Zac Efron gezondheidsgoeroe Darin Olien kennen. Deze surfer dude op leeftijd vertelde Zac van alles over duurzaamheid en gezond eten. Daar zag Netflix een reisprogramma in. Jammer genoeg wordt in Down to Earth with Zac Efron vooral duidelijk hoe weinig beide mannen weten van de wereld om hen heen. 

Toeristische trip

De reis van Zac Efron begint in IJsland met een toeristische route langs enkele trekpleisters. Samen met zijn bro Darin leert Zac hoe energie op een duurzame manier wordt opgewekt en de mannen eten in een exclusief restaurant. In Frankrijk doen ze precies hetzelfde. Ze hangen de toerist uit en krijgen droge informatie over de duurzame watervoorziening van Parijs.

Oh, wow

In beide afleveringen lijkt Zac er weinig van te snappen. Hij kijkt een beetje verbaasd voor zich uit en reageert op alle informatie met 'Oh wow', 'My mind is blown' en de combinatie 'Oh wow, that is mindblowing'. Ook Darin voegt niet meer toe dan een paar clichés over hoe belangrijk duurzaamheid is en dat we vooral goed voor moeder aarde moeten zorgen. 

Article continues after the ad

Bro

Wanneer de mannen niet de toerist uithangen, gaan ze op bezoek bij vrienden van Darin. In Costa Rica negeren ze de lokale bevolking en gaan ze rechtstreeks naar een ecologisch dorpje in de jungle. Daar heeft een bro van Darin een eigen gemeenschap opgericht die leeft van de natuur. Hoe tof dit idee ook is, het is totaal niet toepasbaar buiten deze specifieke locatie. 

Geen bruikbare tips

Down to Earth with Zac Efron heeft oprecht goede bedoelingen. Zac en Darin geven om de natuur en willen een duurzame manier van leven promoten. Ze combineren dat alleen wel met snoepreisjes betaald door Netflix en sponsoren. Daardoor blijft dit reisprogramma heel erg op de oppervlakte en leer je er weinig van. Ze geven ook zelden tips waar je echt iets aan hebt.

Mooi koppie

Zac Efron is daarnaast dodelijk saai. In de voice-over is hij slim en grappig, maar tijdens de reis is hij buiten zijn comfortzone en valt hij regelmatig stil. Naast een mooi koppie voegt hij niks toe aan dit programma. Jammer genoeg voegt Darin ook weinig toe. Hij kan Hollywoodsterren vertellen over superfoods, maar verder reikt zijn kennis niet. Tijdens de waterproeverij worden ze allebei overschaduwd door de charmante en gevatte actrice Anna Kendrick.

Scherpe randjes

Down to Earth with Zac Efron is ook raar gemonteerd. Beelden van achter de schermen zijn er gewoon ingelaten. Zoals een ruzie met een beledigde arts en een depressieve Zac die klaagt over Hollywood. De voice-over haalt de scherpe randjes van deze beelden. Maar deze scènes hadden net zo goed weggelaten kunnen worden.

Conclusie

Dit reisprogramma kijk je maar om één reden en dat is Zac Efron. Je leert hem ook beter kennen door deze Netflix Original. Hij is een aardige gast met goede bedoelingen. Dat maakt Down to Earth with Zac Efron echter geen interessant programma. 

Down to Earth with Zac Efron is te zien op Netflix.

Deze films en series komen in juli op Netflix.