De cast van HBO serie Betty

Geen wonder dat de meiden van de HBO-serie Betty zo stevig op hun skateboards staan en in hun rol zitten; ze hebben met beide al een bak ervaring opgedaan.

Documentairemaker Crystal Moselle maakte een mooi fictiedebuut met de film Skate Kitchen (2018) en bracht twee jaar later dezelfde groep acteurs bij elkaar voor Betty. Deze HBO-serie bestaat uit zes korte afleveringen en is even snel in een middag te bingewatchen.

Vrouwen in een mannenwereld

De realistische comedyserie speelt zich af in de straten van New York waar een groep jonge vrouwen lief en leed met elkaar deelt. Ze laten zich horen en zien in de op mannen georiënteerde skateboardwereld, en hebben ondertussen ook de gangbare problemen op het vlak van relaties - met zowel mannen als vrouwen.

Article continues after the ad

Naturel sport en spel

De cast bestaat uit echte skaters en deze dames hebben ook geen stuntdubbels nodig. Gelukkig hebben ze ook nog eens een flinke dosis acteertalent. Ze spelen alles heel naturel waardoor je soms meer het idee hebt naar een documentaire te kijken. Als je na Betty geen genoeg krijgt van deze skatergirls is Skate Kitchen nu ook te huur bij Ziggo On Demand.

Conclusie

Betty is een fijn tussendoortje over een subcultuur die je niet vaak in films en series ziet. Door de korte afleveringen is Betty ook ideaal om op een saaie zondagmiddag te kijken.

 

Betty is te zien op Ziggo Movies & Series XL.