Avenue 5 met Hugh Laurie zonder pet

Het gegeven van een ruimteschip dat op drift raakt, klinkt als een griezelverhaal, maar het levert in Avenue 5 juist een heel grappige comedyserie op, met dank aan de weergaloze Hugh Laurie.

Het klinkt veelbelovend: in de toekomst kun je aan boord van het luxe ruimteschip Avenue 5 een intergalactische cruise maken. Het wordt alleen veel minder leuk als het schip uit zijn koers raakt en de ruimtereis van twee maanden ineens drie jaar gaat duren. Dan is het aanpoten geblazen voor kapitein Ryan Clark (Hugh Laurie) en zijn bemanning, die absoluut niet zijn berekend op zo’n noodsituatie.

Over het paard getilde rampen

In eerste instantie doet het intergalactische cruiseschip een beetje denken aan het ruimteschip in de animatiefilm Wall-E, waar ook alles voor de gasten werd geregeld. In de comedyserie Avenue 5 zijn de gasten echter een stel over het paard getilde rijkelui, zodat zelfs de meest vreselijke rampen komisch worden. Als een van de knakkers in gevaar komt de ruimte in te worden gezogen, hoop je gewoon dat het nog een keer gebeurt.

Article continues after the ad

Geen heilige huisjes

Bedenker Armando Iannucci vindt het leuk om overal de draak mee te steken. Hij deed dat eerder met de media in I’m Alan Partridge en met de politiek in Veep en The Thick of It. Met zijn leuke HBO-serie Avenue 5 lijkt hij zich op de ruimtevaart te richten, maar in feite richt hij zijn pijlen op mensen die zich belangrijker voordoen dan ze zijn en een hoop onzin spuien om dat te verdoezelen.

Ook in Space Force wordt er gelachen om politiek en ruimtereizen.

Hugh Laurie is ook weer grappig

Die mensen worden perfect gespeeld door een cast die precies weet wat er van ze wordt verwacht; Josh Gad (Olaf in Frozen) en Zach Woods (Jared in Silicon Valley) zijn even irritant als grappig. Na een aantal serieuze rollen is het ook fijn Hugh Laurie weer eens grappig te zien doen. Met zijn droge Britse gevoel voor humor is hij de perfecte man om de kapitein te spelen van het zootje ongeregeld aan boord van Avenue 5.

Tom Cruise gaat nog een stapje verder voor zijn nieuwe ruimtefilm. 

Conclusie

Als je ziet hoe het er aan toegaat tijdens de ruimtereis in de komische scifi-serie Avenue 5 ben je blij dat zoiets nog niet kan. Al zou je wel een paar mensen zo’n reis toewensen.

Avenue 5 is te zien op Ziggo Movies & Series XL.

Heb je Avenue 5 afgekeken? Bekijk dan deze series op Ziggo.