Deze week is Fifty Shades Freed in première gegaan. Maar volgens de filmjournalisten kun je dit staaltje huishoudbeurserotiek gerust aan je voorbij laten gaan!

Article continues after the ad

Bedroevend

Met Fifty Shades Freed gaat de Fifty Shades-trilogie zijn laatste hoofdstuk in. Volgens veel recensenten is dat geen moment te vroeg. Op Rotten Tomatoes, de site die het gemiddelde berekent van alle recensies, staat de film vooralsnog op een bedroevende 7 uit 100%. Toegeven, die score is aan de hand van slechts dertien recensies, maar de kans dat het slotstuk van Fifty Shades nog een voldoende scoort is klein. Wij zetten een paar van de valste verwensingen van de internationale filmpers voor je op een rijtje:

“Zo opwindend als een deodorantreclame.” - AD

“It’s all so comfortable and well-lit, as though it’s directed by someone who’s never actually had sex. – The Guardian

“Tenenkrommende dialogen, zorgvuldig uitgelichte soft seks-scènes én het schurkenverhaaltje met een hoog Bassie & Adriaan-gehalte. - De Telegraaf

“Marginally better than its predecessor in much the same way that being shot through the head is better than being guillotined…” - Filmink

“The only people getting screwed in the Fifty Shades World any more is the audience.” - Stuff

Of de fans zich iets zullen aantrekken van de slechte recensies, valt te betwijfelen. Zo werden de eerste twee delen ook niet bepaald goed ontvangen door de pers. Het Parool schrijft dan ook: “Veel maakt het allemaal niet uit. Fifty Shades Freed wordt net zo'n succes als Grey en Darker, die wereldwijd bijna 950 miljoen dollar opbrachten.”

Kijk en oordeel dus vooral zelf: Fifty Shades Freed draait nu in de bioscoop!