Fotograaf
20th Century Studios
Revenge of the Nerds

De strijd tussen slimme nerds en sterke atleten gaat door! De populaire 80s-comedy Revenge of the Nerds krijgt een reboot!

Revenge of the Nerds was in de jaren 80 een behoorlijk grote hit! Een groepje nerds gaat naar de universiteit waar ze enorm lastiggevallen worden door arrogante corpsballen. Omdat geen enkele studentenvereniging zit te wachten op de nerds richten ze er zelf maar eentje op. Om deze officieel erkend te krijgen moeten ze wél een atletiekwedstrijd winnen: ze gebruiken technologie om op vuile manier de winst binnen te slepen.

Revenge of the Nerds-reboot

Hoewel de film erg populair was, is hij niet per se mooi oud geworden. De nerds maken stiekem naaktfoto’s van studenten, en liegen om meiden het bed in te krijgen. De film wordt geschreven door Kenny en Keith Lucas (22 Jump Street), en deze tweeling zal ook de hoofdrol spelen. Ze hebben beloofd dat Revenge of the Nerds geen remake wordt, maar een soort reboot met daarin minder vrouwonvriendelijke ‘humor’.

Article continues after the ad

Revenge of the Nerds wordt geproduceerd door Seth McFarlane (Family Guy) en moet dienen als een soort ‘update’ van de oudere comedy. Anno 2020 is het heel anders om een nerd te zijn dan in de jaren 80, en de film zal dit ook benadrukken. Hopelijk heeft de film ook een iets jongere cast dan het origineel, want de originele nerds waren écht te oud voor de universiteit.

Het is nog niet bekend wanneer de vernieuwde Revenge of the Nerds in de bioscoop draait.