Er komt een nieuwe versie van de klassieke fantasyreeks The Storyteller. En daarvoor is niet de eerste, de beste aangetrokken!

Oscarwinnaar

Eind jaren 80 zaten talloze fantasyfans van alle leeftijden aan de buis gekluisterd voor The Storyteller. In deze serie uit de koker van de legendarische Jim Henson (The Muppet Show, Labyrinth) werd iedere week een klassiek volkssprookje op prachtige wijze naar het kleine scherm vertaald. De verteller uit de titel werd gespeeld door tweevoudig Oscarwinnaar John Hurt (Harry Potter and the Deathly Hallows). Hoewel The Storyteller slechts twee seizoenen liep, hebben we nog steeds warme herinneringen aan de serie… en blijkbaar zijn we niet de enigen!

Article continues after the ad

 

‘Doodeng’

Gisteren werd bekend dat The Storyteller nieuw leven in wordt geblazen. Niemand minder dan Neil Gaiman treedt op als scenarioschrijver en uitvoerend producent. Deze Britse auteur tekende eerder voor onder meer fantasyklassiekers The Sandman, Good Omens en American Gods. “Jim Henson was zijn tijd altijd ver vooruit. Het is zowel inspirerend en doodeng om in zijn voetsporen te treden”, aldus Gaiman. Het is nog niet bekend wanneer de serie exact te zien zal zijn. Maar tot die tijd kunnen we ook uitkijken naar de Netflix-prequel van die andere Jim Henson-klassieker, The Dark Crystal!