Na vierenhalf jaar en 1149 afleveringen komt er een einde aan de langstlopende dagelijkse realityserie ter wereld; Utopia. SBS meldt dat het programma noodgedwongen haar poorten moet sluiten.

Article continues after the ad

Verkiezing

De inwoners zijn inmiddels door de zender ingelicht. Volgens SBS ging dat "met de nodige emoties gepaard". Er word dit jaar geen Utopiaan van het jaar verkozen. In plaats daarvan doen de huidige inwoners mee aan een verkiezing. Eén winnaar zal op 1 juni 2018 als dé grote winnaar het pand verlaten.

But why?

Waarom SBS ermee stopt? “Het huurcontract met de provincie Noord-Holland is na het eerste, tweede en derde jaar wegens het succes van Utopia steeds verlengd. Helaas is het niet mogelijk om het Utopia-terrein nog langer te huren. Vanaf juni 2018 wordt de loods afgebroken en krijgen de dieren een ander onderkomen. SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen”, aldus de zender.

Utopia

Utopia is iedere werkdag van 19.30 tot 20.00 uur te zien bij SBS6. Vanaf 1 januari 2018 wordt de realityserie elke werkdag een uur lang uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur. Er is dan te zien hoe de Utopianen toeleven naar de finale op 1 juni 2018.