Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Nu de dood van Marvel-icoon Stan Lee bevestigd is beginnen ook de eerbetonen binnen te komen van beroemdheden die beroemde Marvel-personages spelen. Een overzicht.

 

Kevin Feige - de andere grote man achter Marvel

De andere grote man achter Marvel naast Stan Lee is natuurlijk Kevin Feige, de baas van de filmafdeling. Deze producer heeft met succes alle creaties van Stan Lee naar het witte doek gebracht de afgelopen tien jaar. “Niemand heeft meer invloed gehad op mijn carrière en op alles wat we hier doen bij Marvel Studios dan Stan Lee”, aldus de man die als geen ander weet hoe Lee’s personages het best tot hun recht komen in bioscoopfilms.

 

Spider-Man

Het beroemdste door Stan Lee zelf bedachte personage is nog steeds Spider-Man. Acteur Tom Holland, die sinds 2016 de webslingeraar speelt in het Marvel Cinematic Universe zegt “Miljoenen van ons hebben zoveel aan deze man te danken, maar niemand zoveel als ik”.

Article continues after the ad

 

 

Iron Man

Een andere iconische door Stan Lee bedachte held is natuurlijk Iron Man. Met Robert Downey Jr’s vertolking van Tony Stark ging het Marvel Cinematic Universe in 2008 succesvol van start. “Ik heb het allemaal aan jou te danken” schrijft RDJ.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I owe it all to you,,, Rest In Peace Stan... #MCU #Excelsior #legend #rip #stanlee #TeamStark ( 📸 @jimmy_rich )

A post shared by Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr) on

 

Captain America

Ook al is Captain America niet door Stan Lee bedacht, door dit oude personage op te nemen in de gelederen van sterrenteam The Avengers gaf de Marvel-baas dit heldhaftige personage wel een nieuw leven. Acteur Chris Evans, die in de Marvel-films de rol van Cap vertolkt, verzuchtte dat er nooit meer zo iemand als Stan Lee zal zijn.

 

 

Wolverine

Wolverine is eveneens niet door Stan Lee zelf bedacht, maar de ruige X-Man is wel uitgegroeid tot één van de populairste Marvel-helden – ook op het witte doek, dankzij Hugh Jackman. De sympathieke Aussie zegt trots te zijn “een klein onderdeel uit te maken van zijn erfenis”. Dat is zeer bescheiden, want zonder Jackman’s Wolverine was X-Men waarschijnlijk niet het succes geworden dat uiteindelijk leidde tot een stortvloed aan Marvel-films. Grofweg gezegd: zonder Hugh Jackman hadden we nu geen Marvel Cinematic Universe.

 

 

Deadpool

Deadpool is eveneens niet door Stan Lee zelf bedacht, maar de grofgebekte anti-held is in de afgelopen jaren dankzij de vertolking van Ryan Reynolds uitgegroeid tot één van de populairste Marvel-personages. Reynolds houdt het simpel met een korte tweet, en een foto van Stan Lee’s Deadpool-cameo als DJ in een stripclub.

 

 

Ook zou Stan Lee er volgens de Deadpool-ster hartelijk om hebben kunnen lachen dat Reynolds door de trailer van zijn nieuwe film Detective Pikachu aanvankelijk hoger trendde op Twitter dan de Marvel-bedenker.

 

 

The Winter Soldier

Ook al speelt acteur Sebastian Stan als de Winter Soldier een recenter en minder bekend Marvel-personage dan de hierboven genoemde helden, toch draait Bucky Barnes ook alweer alweer wat films mee. En we hebben nog lang niet het laatste van hem gezien. Stan schrijft “Ik zou niet zijn waar ik nu ben zonder jou”.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you great legend. You will be missed. I wouldn’t be here without you. ❤️🙏🏻❤️

A post shared by Sebastian Stan (@imsebastianstan) on

 

Een hemel vol Avengers

Gerenommeerd Comics-artiest Alex Ross tweette als eerbetoon een tekening van een hemel vol Avengers. Wij willen die nu meteen op onze muur.

 

Netflix houdt het tot slot simpel maar effectief met dit GIFje van een scène uit een oude Spider-Man film die wel de spijker op z’n kop slaat.