Raymond van Barnevelds laatste dartsjaar liep helaas uit op een drama! De vijfvoudig wereldkampioen vloog er tijdens de eerste ronde van het WK uit, en klonk vervolgens alsof hij het leven écht niet meer zag zitten.

Maxim Hartman bezocht de darter namens RTL Boulevard, en vroeg hem of een comeback er ooit nog inzit. Verrassend genoeg zei Van Barneveld dat “het soms toch een beetje kriebelt”, ook omdat hij zijn carrière niet op een waardige manier af kon ronden.

Volgens Barney is het ook niet zo dat je als gestopt profdarter ineens weer met de top kan meespelen. Hij wil sowieso een jaar rust, maar daarna ziet Raymond van Barneveld wel wat mogelijkheden.

Article continues after the ad

Barney veroorzaakte een ware dartsrage in Nederland, toen hij in de jaren 90 ver kwam in het prestigieuze Embassy-toernooi (en in 1998 en 1999 ook won). De laatste jaren waren zijn prestaties helaas ondermaats, omdat het mentaal niet goed zat bij de Hagenaar.

Raymond van Barneveld in de put

Barney leek eerder nog van plan om zijn dartstrofeeën te verkopen, en tegenwoordig geeft hij dartsclinics om mensen het spel beter te laten begrijpen én spelen.

In het interview geeft Van Barneveld ook aan dat hij na het stoppen met darten een beetje heeft nagedacht over zijn leven, en tot de conclusie kwam “dat ik het toch niet zo slecht had gedaan.” In de studio ried Hartman Barney trouwens af om het over een tijdje weer te proberen. “Als ik zijn manager was zou ik het afraden. Het ís een slechte afsluiting geweest, maar accepteer dat.”