Raymond van Barneveld op RTL 7

Darts-icoon Raymond van Barneveld nam afgelopen weekend op pijnlijke wijze afscheid van zijn professionele carrière. Hij vloog er in de eerste ronde van het WK al uit en gaf na afloop een zwaar beladen interview waarin hij toegaf dat voor hem 'het leven geen zin meer heeft'. Nu neemt Barney even wat tijd voor zichzelf. 

Article continues after the ad

"Voor nu neem ik een paar dagen/weken rust om mezelf weer te vinden", schrijft een nog altijd volledig verslagen Van Barneveld op zijn Instagram. "Ik hoop sterker terug te komen als mens, al wordt dat een zware strijd."
 

Emotie zit hoog

Het is duidelijk dat Van Barneveld zijn verlies - tevens zijn laatste officiële wedstrijd ooit -  nog altijd géén plekje heeft kunnen geven. Hij zit nog steeds extreem in de put. "Zoals ik hier de trap afloop, loop ik voor mijn gevoel een zwart gat in. Schaamte, mislukt, leeg, op en verslagen… zo voel ik me." Voor zijn gevoel kan Barney alleen maar winnen. Verliezen gaat er bij hem niet in. "Ik ben nou eenmaal zo en daar schaam ik me niet voor, maar had dit ook graag anders gezien."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zo had ik mijn afscheid mijn laatste WK nooit voorgesteld. Zoals ik hier de trap afloop loop ik voor mijn gevoel een zwart gat in, Schaamte, mislukt, leeg... op en verslagen... zo voel ik me. Ondanks mijn vooraf voorgenomen woorden die ik tot jullie zou richten wist ik eigenlijk al dat ik dat nooit zou kunnen opbrengen jullie kennen me zo langzamerhand wel denk ik. Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook! Ik kan gewoon alleen maar winnen en niet verliezen ik ben nou eenmaal zo en daar schaam ik me niet voor maar had dit ook graag anders gezien. Ik had graag wel de kracht gehad en de woorden gevonden om iets tegen jullie te zeggen gisteravond op tv, maar ik kon het gewoon niet! Ik was en ben er echt zo kapot van. Ik vernederde mezelf zo diep kon mijn zenuwen niet onder controle krijgen en gooide niet goed genoeg. Ik wil toch nog zeggen dat ik ‘ ‘ondanks dat ik het onvoorstelbaar vind dat jullie nog zoveel positieve reacties naar mijn socials sturen’ ongelooflijk trots ben heel diep van binnen op jullie onvoorwaardelijke support ik weet het is mostert na de maaltijd maar ik kon het gewoon niet ik was te kwaad op mezelf te verdrietig en kon niet eens voor mezelf onder woorden brengen hoe ik me voelde. Ik heb niemand willen kwetsen met mijn negatieve opmerkingen en nogmaals Barney Army Nederland Germany England en overal en iedereen op de wereld die van darts houdt ik hou ongelooflijk veel van jullie meer dan van mezelf want dat is volledig weg en die juiste deur naar mijn geluk en liefde voor mezelf moet ik weer gaan openen. Voor nu neem ik een paar dagen / weken rust om mezelf weer te vinden. Ik hoop sterker terug te komen als mens al wordt dat een zware strijd, dank aan de @officialpdc dank aan @rtl7darts @skysports @targetdarts en mijn sponsoren voor het geloof en vertrouwen het spijt me dat ik het niet kon waarmaken. Ik moet trots zijn op wat ik voor de sport heb betekend dat ik het darten op de kaart heb gezet... ik ga het proberen... Ik hoop toch dat ik met jullie een onvergetelijke afscheidstour mag beleven. Nu ben ik er nog niet klaar voor maar als alles is gezakt zie ik jullie graag weer! #barneyarmy4ever #lovetothefans

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op

 

Heftig tv-interview

Fans maakten zich na afloop van het RTL-interview zorgen om Barney. We wisten al een tijdje dat hij zou gaan stoppen met darten, maar door dit onverwachte verlies komt die exit véél eerder dan gepland. Dat de darter zó reageerde op zijn verlies, zorgde voor een shock. "Heeft Barney niet gewoon hulp nodig?", klonk het in de bezorgde comments.