Raymond van Barneveld

Het gaat slecht met Raymond van Barneveld. Nadat hij afgelopen weekend roemloos ten onder ging in de eerste WK Darts wedstrijd, gaf hij een schokkend interview waarin hij zei dat “het leven geen zin meer heeft”. De met pensioen gaande darter krijgt nu een hart onder de riem van zijn oude dartrivalen. “Zonder Van Barneveld zou darts niet zijn wat het nu is.”

Richie Burnett was gebroken na hun wedstrijd

Meerdere professionele darters vertellen tegen de NOS wat ze van de Nederlandse topdarter vinden. Raymond is nu officieel met pensioen na 25 jaar darten en 5 veroverde wereldtitels. Richie Burnett is een van de topdarters die hij een keer versloeg in de finale.

“Raymond was altijd super, je moest je beste darts spelen om van hem te winnen. Hij brak mijn hart dat jaar door me te verslaan in de finale."

Article continues after the ad

Ritchie Davis over Van Barneveld

Ook Ritchie Davis verloor van Barney in een finale en is eveneens vol lof over zijn rivaal. "Het darts gaat een hele goede speler missen. Hij bracht altijd zijn 'Barney Army' mee en was een echt karakter van de sport. Een legende. Het is geweldig wat Michael van Gerwen tegenwoordig doet, maar hij heeft nog niet bereikt wat Raymond heeft gedaan.”

Grote fout met oranje shirt

Zelfs Van Barnevelds grootste rivaal, Phil Taylor, steekt de loftrompet over de Nederlander. Hij zegt met volle teugen genoten te hebben van hun rivaliteit. Zelfs tijdens demonstratiewedstrijden was Van Barneveld meedogenloos! Dat respecteerde Phil en hij heeft ook spijt ervan dat hij een keer als streek een oranje shirt droeg. Grote fout!

“Ik begon de wedstrijd in een oranje shirt, een beetje om hem te stangen. Dat lukte, want ik kwam 3-0 in sets voor. Raymond kwam terug tot 3-2, maar ik stond nog steeds voor. Toen heb ik mijn oranje shirt omgeruild voor een witte en daarna ging het mis."

Raymond van Barneld gaf op Instagram aan het even rustig aan te doen, na zijn dramatische nederlaag en ongemakkelijke interview. "Ik hoop sterker terug te komen als mens, al wordt dat een zware strijd."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zo had ik mijn afscheid mijn laatste WK nooit voorgesteld. Zoals ik hier de trap afloop loop ik voor mijn gevoel een zwart gat in, Schaamte, mislukt, leeg... op en verslagen... zo voel ik me. Ondanks mijn vooraf voorgenomen woorden die ik tot jullie zou richten wist ik eigenlijk al dat ik dat nooit zou kunnen opbrengen jullie kennen me zo langzamerhand wel denk ik. Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook! Ik kan gewoon alleen maar winnen en niet verliezen ik ben nou eenmaal zo en daar schaam ik me niet voor maar had dit ook graag anders gezien. Ik had graag wel de kracht gehad en de woorden gevonden om iets tegen jullie te zeggen gisteravond op tv, maar ik kon het gewoon niet! Ik was en ben er echt zo kapot van. Ik vernederde mezelf zo diep kon mijn zenuwen niet onder controle krijgen en gooide niet goed genoeg. Ik wil toch nog zeggen dat ik ‘ ‘ondanks dat ik het onvoorstelbaar vind dat jullie nog zoveel positieve reacties naar mijn socials sturen’ ongelooflijk trots ben heel diep van binnen op jullie onvoorwaardelijke support ik weet het is mostert na de maaltijd maar ik kon het gewoon niet ik was te kwaad op mezelf te verdrietig en kon niet eens voor mezelf onder woorden brengen hoe ik me voelde. Ik heb niemand willen kwetsen met mijn negatieve opmerkingen en nogmaals Barney Army Nederland Germany England en overal en iedereen op de wereld die van darts houdt ik hou ongelooflijk veel van jullie meer dan van mezelf want dat is volledig weg en die juiste deur naar mijn geluk en liefde voor mezelf moet ik weer gaan openen. Voor nu neem ik een paar dagen / weken rust om mezelf weer te vinden. Ik hoop sterker terug te komen als mens al wordt dat een zware strijd, dank aan de @officialpdc dank aan @rtl7darts @skysports @targetdarts en mijn sponsoren voor het geloof en vertrouwen het spijt me dat ik het niet kon waarmaken. Ik moet trots zijn op wat ik voor de sport heb betekend dat ik het darten op de kaart heb gezet... ik ga het proberen... Ik hoop toch dat ik met jullie een onvergetelijke afscheidstour mag beleven. Nu ben ik er nog niet klaar voor maar als alles is gezakt zie ik jullie graag weer! #barneyarmy4ever #lovetothefans

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op