The Lion King krijgt een sequel

Spits je oren en brul! Disney is van plan om vaart te zetten achter een sequel op The Lion King! Disney heeft regisseur Barry Jenkins (Moonlight) gestrikt om The Lion King 2 te maken.

The Lion King was één van de succesvolste films van 2019, en bracht een slordige 1,6 miljard dollar in het laatje. Disney ziet een sequel dus wel zitten, en wil er snel werk van maken. Barry Jenkins maakte veel indruk met Moonlight (2016, Oscar voor Beste Film) en If Beale Street Could Talk (2018).

Over het verhaal van The Lion King 2 is nog niet zoveel bekend. Er lígt natuurlijk een vervolg klaar: Simba’s Pride, het vervolg op de animatiefilm uit 1998.

Article continues after the ad

The Lion King 2

Volgens Deadline is het niet zeker of dit verhaal ook echt gevolgd wordt. Volgens bronnen is The Lion King 2 een vervolg op de eerste film, maar wordt er ook teruggekeken naar de jeugd van Mufasa.

Of de cast van The Lion King terugkeert is nog niet bekend, maar we verwachten dat Donald Glover, Beyoncé en James Earl Jones gewoon weer van de partij zijn. Disney’s remakes van klassieke tekenfilms doen het (bijna allemaal) enorm goed in de bioscoop: schijnbaar wordt er ook al gewerkt aan een sequel op Aladdin.