RTL heeft vier rappers gestrikt voor een nieuw programma over mensen die in het buitenland vastzitten omdat ze hun mening gaven.

Article continues after the ad

Rappers achter de tralies

Rappers zijn hot, en dat zien we ook aan het televisielandschap. De afgelopen jaren brachten ons al programma's als Holland in da hood, Rappers in de sneeuw, en momenteel de zoektocht van Yes-R naar jong raptalent in Go with the Flow. Diezelfde Yes-R heeft zich nu door RTL laten verleiden om met collega's Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam te onderzoeken hoe het is gesteld met mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting op drie continenten.

Petitie

Het kwartet gaat voor Amnesty International naar Rusland, Mexico en Zimbabwe, waar ze er ongetwijfeld aan herinnerd gaan worden dat wij het in Nederland maar goed hebben met onze vrijheden. De rappers zullen het programma ook gebruiken om Nederlandse kijkers op te roepen een petitie te tekenen, om mensen die vastzitten vanwege hun mening vrij te krijgen. Ze willen in ieder geval 100.000 handtekeningen verzamelen.

Het format doet denken aan de EO-serie Vreemde tralies, waarin Arjan Erkel Nederlandse mannen en vrouwen bezocht die gevangen zitten in het buitenland. De vier rappers op RTL zullen vermoedelijk zo hun eigen draai geven aan deze gevoelige kwestie. Wij zijn in elk geval benieuwd, en kijken uit naar de eerste aflevering, 4 april op RTL 5.