Sylvester Stallone in Rambo III

“They drew first blood!” Netflix-abonnees opgelet: het streamingplatform heeft stiekem alle Rambo-films uit de jaren 80 online gezet. Tijd om je survivalmes te slijpen!

First Blood

De eerste drie Rambo-films nemen je mee door John Rambo’s (Sylvester Stallone) veelbewogen leven. In First Blood (1982) trekt de veteraan door de Verenigde Staten, totdat hij in het dorpje Hope terechtkomt. De plaatselijke sheriff moet niets hebben van deze ‘zwerver’ en laat hem opsluiten.

Als Rambo ontsnapt ontstaat er een dodelijk kat- en muisspel tussen de wrede politieagent en de dodelijke ex-commando.

Article continues after the ad

 

First Blood - Part 2

In het vervolg wordt Rambo naar Vietnam gestuurd om te onderzoeken of er Amerikanen als krijgsgevangenen worden gehouden. First Blood: Part II is véél meer een actiefilm dan zijn voorganger, maar maakt het nog niet zo gek als Rambo III!

Rambo III

Rambo III was in 1988 één van de duurste films uit de geschiedenis. Je ziet meteen waar het budget aan op is gegaan! Ontploffende helikopters, brandende tanks, veldslagen met honderden paarden: Rambo III is heerlijk ‘over the top’-actie.

Meer Rambo en Rocky?

Rambo: Last Blood uit 2019 staat al een tijdje op Netflix, maar let op: deze verdwijnt op 16 april alweer. Deze actiefilm is zó bizar gewelddadig dat zelfs Rambo-fans zich achter de oren krabden.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Mocht je niks te doen hebben dit weekend: je kameraad John Rambo is er voor je! Het lijkt er zelfs op dat Sylvester Stallone plannen heeft voor nóg een Rambo-avontuur. Of wordt het toch een prequelserie op Rocky?

Wat er deze week nog meer op Netflix verscheen check je hier!