BNN-VARA en producent CCCP hebben een kort geding tegen dokteronline.nl gewonnen, waardoor de seizoenspremière van Rambam "gewoon" mag doorgaan.

Article continues after the ad

Antidepressiva en pijnstillers

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Rambam leggen de programmamakers de werkwijze van de site dokteronline.nl bloot. De presentatoren ontdekken dat ze moeiteloos antidepressiva en zware pijnstillers thuis afgeleverd kunnen krijgen. Artsen die aan het platform verbonden zijn, zouden bovendien nauwelijks contact met de patiënten hebben.

De uitzending bevat opnames die zijn gemaakt met verborgen camera's. De medische website wilde de uitzending verbieden, maar de rechter staat de publieke omroep dus toe om de heimelijk gemaakte opnames te vertonen.

#Winning

Op Twitter tonen de programmamakers zich erg gelukkig met de beslissing van de rechter. "Kort geding don't mean a thing!", tweetten ze. "De uitzending over http://dokteronline.com gaat vanavond gewoon DOOR. #winning #rambam"

Heeft de medische website nou een averechts effect bereikt en wil jij nu juist kijken vanavond? Dan zap je om 21:50 uur naar NPO 3. Een korte preview vind je al in de video boven dit artikel.