Igmar Felicia, ongeluk

Igmar Felicia is op Hemelvaartsdag betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk. De Radio 538-dj wilde er in eerste instantie niets over plaatsen op social media, maar heeft dit op aanraden van het slachtoffer toch gedaan.

Article continues after the ad

De dj legt uit wat er precies is gebeurd die dag. "Met Hemelvaart heb ik een dagje een scooter gehuurd om het lekkere weer te vieren. Op de terugweg gaat het fout bij het inhalen van twee fietsers", zo schrijft de ex van Fien Vermeulen bij zijn foto op Instagram. "Ik zie een tegenliggende fietser aankomen, maar het blijkt een elektrische fiets te zijn die dus twee keer sneller aankomt dan ik had gedacht. Een inschattingsfout met een frontale botsing tot gevolg."

Ambulance

Het was dan ook voor beide partijen een traumatische ervaring. "De schrik in de ogen van de fietsster vlak voor de aanrijding, de klap, het geschreeuw. Ik voelde me zo schuldig dat ik eigenlijk alleen maar bezig kon zijn met de toestand van de vrouw (Tineke) die ik aanreed." Uiteindelijk werden de twee allebei meegenomen met de ambulance. "Tineke heeft gebroken ribben, een gekneusde nier en een scheurtje in haar lever. Ze moet zelfs op de IC blijven, ik houd het bijna niet meer van schuldgevoel en medeleven. Zelf had ik een diepe wond op mijn knie en moest ik gehecht worden. Er zitten namelijk botsplinters van mijn knieschijf in de wond."

 

Belangrijke boodschap

Igmar geeft in datzelfde bericht aan dat hij eerder besloot om er niets over te melden op social media. "Tot ik na een week bij Tineke kom, ze is gelukkig goed herstellende en mag weer thuis zijn. 'Deel het!', moedigt ze mij aan. Ze werkt zelf bij Slachtofferhulp en verwerkt, hoe ironisch, trauma's bij ongelukken", legt de voormalig kandidaat van De Slimste Mens uit. Tineke wilde hem dan ook nog een wijze les leren. "'Laat zien hoe je een ongeluk ook kunt oplossen door goed met elkaar in gesprek te gaan in plaats van elkaar uit te schelden of te beschuldigen. Ook al voel je je ontzettend schuldig zoals jij doet, het is en blijft een ongeluk en ongelukken gebeuren nu eenmaal'." Lees hieronder het hele bericht.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veel lieve vragen in DM over wat er met m’n knie aan de hand is. Met hemelvaart een dagje een scooter gehuurd om het lekkere weer te vieren. Op de terugweg gaat het fout bij het inhalen van twee fietsers. Ik zie een tegenliggende fietser aankomen, maar het blijkt een elektrische fiets te zijn die dus twee keer sneller aankomt dan ik had gedacht. Een inschattingsfout met een frontale botsing tot gevolg. De schrik in de ogen van de fietster vlak voor de aanrijding, de klap, het geschreeuw. Ik voelde me zo schuldig dat ik eigenlijk alleen maar bezig kon zijn met de toestand van de vrouw die ik aanreed (Tineke). Uiteindelijk moeten we allebei mee met de ambulance en blijkt de schade groter dan gedacht. Tineke heeft gebroken ribben, een gekneusde nier en scheurtje in haar lever. Ze moet zelfs op de IC blijven, ik houd het bijna niet meer van schuldgevoel en medeleven. Zelf moet een diepe wond op m’n knie gehecht worden en zitten er botsplinters van m’n knieschijf in de wond. Ik besluit het niet te delen op Social Media. Het is namelijk best een pittig verhaal en meer iets voor mezelf en Tineke. Tot ik na een week bij Tineke kom, ze is gelukkig goed herstellende en mag weer thuis zijn. ‘Deel het!’ Moedigt ze me aan. Ze werkt zelf bij Slachtofferhulp en verwerkt, hoe ironisch, trauma’s bij ongelukken. ‘Laat zien hoe je een ongeluk ook kunt oplossen door goed met elkaar in gesprek te gaan i.p.v. elkaar uit te schelden of te beschuldigen. Ook al voel je je zo ontzettend schuldig zoals jij doet, het is en blijft een ongeluk en ongelukken gebeuren nou eenmaal.’ . Zelf ben ik er nog wel even zoet mee. De wond is lelijk gaan ontsteken en zal eerst goed moeten gaan helen, daarna gaan we kijken naar hoe de knie er verder uit komt.

Een bericht gedeeld door Igmar Felicia (@igmarfelicia) op

 

Het gaat overigens lekker met BN'ers in het verkeerd. Vorige maand kregen Barbie en haar vriend Gerrit nog een heftig ongeluk, maar dat had een hele andere reden.