Nicolette van Dam en Bas Smit

Volgens vele twitteraars slaat Nicolette van Dam volledig de plank mis met een opmerking richting een chefkok die bij haar thuis een gerecht presenteert. "Ze moet zich schamen voor dit racistisch gedrag."

Article continues after the ad

Nicolette, horeca-onderneemster en oud-presentatrice (ze heeft al lang geen nieuw programma meer gepresenteerd), krijgt in een filmpje van haar man Bas Smit een stukje zeebaars met risotto geserveerd. Dan zegt Nicolette opeens tegen de kok van dienst, een jongen met Aziatisch uiterlijk, "Wǒ ài nǐ", 'ik hou van jou' in het Chinees. Vervolgens wordt het nogal awkward...

'Racistisch'

Nicolette gaat er volgens de critici zomaar vanuit dat de jongen Chinees is. Dit lijkt niet zo te zijn. Hij slaat namelijk niet echt aan op haar uitspraak. "Hoor je niet wat ik tegen je zeg?!", snerpt ze tegen de jongen. "Je spreekt toch Chinees?! Of spreek ik geen Chinees?" Het is ongetwijfeld niet verkeerd bedoeld, maar online valt men massaal over de actie, die als 'racistisch' wordt omschreven.


Bas Smit

Haar man Bas Smit plaatste het filmpje in zijn Insta-Story met de tekst "Wat zijn we geluksvogels met chef Jay thuis en onze Nic verklaart hem na twee wijntjes de liefde in het Chinees". Het filmpje is niet meer terug te vinden op zijn account en Bas en Nicolette hebben nog niet gereageerd op de ophef...

Update

We zijn inmiddels een aantal uur verder en Nicolette heeft alle ophef ook onder ogen gekregen. Ze komt nu met een reactie! En dat maakt een en ander wat duidelijker.