Rachel Hazes in Hoge Bomen

Het is een pijnlijke week voor Rachel Hazes. Vandaag kwam ze met een emotionele boodschap voor de verjaardag van haar grote liefde André Hazes. En ook eerder deze week kreeg ze een andere emotionele klap te verwerken...

Article continues after the ad

Shownieuws bericht namelijk dat Rachel een rechtszaak tegen haar voormalig vriendin, zakelijke rechterhand én manager, Marieke van Beek, heeft verloren. Rachel spande het kort geding zélf aan omdat Marieke volgens haar nog achterstallige betalingen aan haar is verschuldigd. 

Kort geding

Volgens de rechter heeft Rachel dus géén recht op dat geld. Shownieuws beschrijft hoe deze ex-vriendschap uiteindelijk uitliep op een gevecht in de rechtszaal. Om geld dus. "De vriendschap gaat zó ver, dat Rachel Marieke in 2016 aanbiedt om in één van haar appartementen in Vinkeveen te wonen en deze van haar tegen een vast bedrag kan huren."


Geldkwestie

Hoe zit het nu precies? Nou, Rachel beweert dat Marieke de huur voor dat huis lange tijd niet betaalde. Ze eiste ruim 30.000 euro terug. "Maar, Marieke is het daar niet mee eens", vervolgt Shownieuws. "Zij stelt dat ze in 2016 een bedrag van 9.000 euro heeft geleend aan haar baas en vriendin die toen in geldnood zat. Het bedrag is later verrekend met de huur." Volgens Rachel bedroeg de huur 1.450 euro, maar Marieke heeft in haar huurcontract juist 800 euro staan. De rechter ging uiteindelijk mee in het verweer van Marieke.

Hoger beroep

Rachels advocaat laat weten dat zijn cliënte het er niet bij laat zitten. "Een kort geding is een snelle, maar tegelijkertijd nogal vluchtige rechtsgang. Dit brengt beperkingen met zich mee zeker bij zaken waarbij sprake is van een gecompliceerde voorgeschiedenis", zo klinkt het. "De voorzieningenrechter achtte deze kort geding procedure te gecompliceerd om een oordeel te geven over de gestelde betalingsachterstanden. Rachel Hazes zal in hoger beroep gaan of een bodemprocedure starten, om in ieder geval op dit punt een heldere uitspraak te verkrijgen." Oftewel: wordt vervolgd!