Rachel Hazes

Wat goed! Verschillende BN’ers zetten zich in het kader van Borstkankermaand in tegen deze vreselijke ziekte. Het gaat onder meer om Rachel Hazes, Tjitske Reidinga, Floortje Dessing en Fockeline Ouwerkerk. Zij gaan speciaal voor het goede doel uit de kleren!

BN'ers uit de kleren voor goed doel

De Breast Care Foundation (BCF) en het Alexander Monro Borstkanker Ziekenhuis brengen de kalender Ken je borsten uit. Voor die kalender gaan verschillende BN’ers uit de kleren! We zetten de bekende namen graag voor je op een rijtje: Rachel Hazes, Tjitske Reidinga, Floortje Dessing, Fockeline Ouwerkerk, Yvon Jaspers, Karin Bloemen, Esther Vergeer, Patricia van Haastrecht, Geert-Jan Knoops, Freek Vonk, Erik van Loo en Jörgen Raymann.

De signalen van borstkanker

Met de kalender willen de BN'ers aandacht vragen voor het herkennen van borstkanker. BCF-ambassadeur Floortje Dessing geeft tekst en uitleg: "Vaak hoor je alleen over het bekende knobbeltje in de borst als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog 11 signalen zijn, weet niet iedereen en dat is zo ontzettend belangrijk.” Om die signalen te illustreren kiest men in de campagne voor citroenen. Vandaar dat je die ook terugziet in de foto’s van de BN’ers! Kijk maar:

 

Article continues after the ad

Het blijft tof om te zien hoe BN’ers zich hard maken voor het goede doel! Eerder vanavond vertelden we je bijvoorbeeld ook al over Jeroen Kijk in de Vegte die een bijzondere donatie aan KWF Kankerbestrijding doet. Ook leuk: Sylvie Meis denk erover na om een van haar trouwjurken te doneren aan het goede doel. Of neem Reed Hastings, de CEO van Netflix, die een flinke zak geld over had!