Nog maar net kondigde Netflix een tariefverhoging aan in de VS (en nee, Netflix wordt voorlopig niet duurder in Nederland). Maar het gaat wat betreft de abonnees bijzonder goed met Netflix: 139 miljoen abonnees wereldwijd. Hallo! Moeten we niet eens een flashmob gaan organiseren met z'n allen? 

Article continues after the ad

Feest niet compleet

Het was een leuke Kerst voor het marketingteam van Netflix. Ze verwachten er in de eerste drie maanden van 2019 nog 8,9 miljoen bij. Netflix mag dan lekker gaan, ze hebben nog steeds op te boxen tegen grote concurrenten. Vooral Fortnite in de VS is een geduchte concurrent. Maar dat er meer abonnees zijn wil niet zeggen dat de winst ook stijgt. De kwartaalomzet steeg  maar de winst daalde. Aw...

Netflix Originals

De videostreamer zal wellicht veel geld kwijt zijn aan al die Originals waarmee ze flink terrein proberen te winnen. Films als Bird Box met Sandra Bullock zijn, inclusief de enorme promotiecampagnes die er aan hangen, grote kostenposten. En ze betalen zich de bliksem om het aanbod op niveau te houden van niet-eigen producties. Zolang er veel tofs te kijken valt zeggen wij: go Netflix!