Spaar je toevallig ook alles van Star Wars? Wees er maar zuinig op, want een goede collectie kan je in één klap multimiljonair maken!

Article continues after the ad

Picasso

Dat bleek deze week wel op een veiling van filmmemorabilia in Amerika. Daar werd een exemplaar van R2-D2 dat is gebruikt in de Star Wars-films verkocht voor een duizelingwekkende 2.76 miljoen dollar. Stephanie Connell, een expert op het gebied van filmmemorabilia, kijkt niet op van dit bedrag: “R2 is de crème de la crème van filmprops. Dit is iets dat zo naast een Picasso kan staan.” De identiteit van de koper met de diepe zakken is niet bekendgemaakt. Het veilingobject zelf liet vandaag via Twitter weten:

Buck Rogers

De iconische droid uit Star Wars was trouwens niet het enige sciencefictionrelikwie dat op de veiling van eigenaar wisselde. Ook het lichtzwaard waarmee Luke Skywalker in de eerste twee films vocht ging onder de hamer. Deze bracht niet minder dan 450.000 dollar op. De helm die Darth Vader droeg in de eerste Star Wars-film werd voor een indrukwekkende 96.000 dollar verkocht. Ten slotte werd er nog een verzameling van ruimteschepen uit Battlestar Galactica en Buck Rogers geveild. Deze bijzondere collectie leverde 1,8 miljoen dollar op.