SBS is op zoek naar quizmasters voor een nieuw programma: De Perfecte Vraag. Deze show zet quizzen op z’n kop: als hoofdkandidaat hoef je namelijk geen enkele vraag te beantwoorden, maar ben je zelf de quizmaster! Bekijk hier de oproep.

Article continues after the ad

In het nieuwe programma van SBS moeten kandidaten zelf vragen bedenken én stellen aan 100 mensen. Doen ze dat goed, dan kunnen ze veel geld en leuke prijzen verdienen. Als quizmaster moet je verschillende rondes zien te overleven.

Ronde 1

In de eerste ronde gaat het erom dat je de meeste punten verzamelt. De opdracht is simpel: zorg ervoor dat je met jouw zelfbedachte vragen zoveel mogelijk foute antwoorden krijgt van de 100 mensen in het publiek - een dwarsdoorsnede van Nederland. Het lijkt makkelijk, maar er zit natuurlijk een addertje onder het gras.

Als 51 of meer van de 100 mensen uit dit publiek een fout antwoord geven, dan is je vraag te moeilijk en scoor je nul punten. Heb jij een echt perfecte vraag verzonnen: precies 50 mensen hebben het goed en precies 50 mensen hebben het fout, dan scoor je niet alleen de maximale 50 punten, maar ook nog eens een mooie prijs!

Hotseat

Als je al je vragen hebt gesteld is je score bekend en neem je plaats op de hotseat. De volgende kandidaat is aan de beurt. Heeft hij meer punten dan jij, dan val jij af en neemt hij plaats op de hotseat. De laatste kandidaat die op de hotseat zit is de finalist.

De finale

In de finale speel je tegen de 20 beste spelers uit het publiek. Nu gaat het niet meer om punten, nu gaat het om keiharde euro’s. Als je goede vragen hebt, kun je heel veel geld verdienen.

De perfecte vraag

De vragen mogen niet te moeilijk zijn, maar ook niet te makkelijk: ze moeten perfect zijn. “Welke kleur zijn Minions?” is bijvoorbeeld te makkelijk. Maar de vraag ‘Wie won op de eerste Olympische Spelen de zilveren medaille op de 100 meter sprint?” weer te moeilijk.

Weet jij goed in te schatten wat de mensen in het publiek wel weten en wat ze niet weten? Denk jij de perfecte vraag te kunnen maken? Geef je dan hier op!