Linda de Mol, Deze quiz is voor jou

Feest voor Linda de Mol! De presentatrice was bang dat haar nieuwste programma Deze quiz is voor jou, dat op hetzelfde tijdslot te zien is als Wie is de Mol?, een flop zou worden. Maar daar is niets van waar: ze wist meer dan 1,1 miljoen kijkers naar SBS6 te trekken.

Article continues after the ad

In de eerste aflevering van Deze quiz is voor jou waren bekende WIDM-gezichten als Sofie van den Enk, Klaas van Kruistum, Merel Westrik en Rik van de Westelaken te gast. Zij moesten drie rondes van vijftien vragen beantwoorden: van multiple choice vragen tot getallenreeksen om daarmee voor een nog onwetende gast in het publiek geld te verdienen. En dat lukte ze zeker met een eindbedrag van 48.875 euro.

Dure behandeling

Aan het einde van de uitzending bleek dat het geld was bestemd voor Monique. Haar twee dochters leiden aan Ehlers-Danlos, een erfelijke en aangeboren aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd in het lichaam. Ze kunnen overlijden aan de gevolgen van het syndroom, maar er is nog hoop: in Barcelona woont een gespecialiseerde chirurg die de twee zou kunnen helpen. Met het geld dat is opgehaald, is er nu in ieder geval een grote opening. 

Reacties

Hoewel de quiz van Linda, die baalde dat ze Weet ik veel niet mocht meenemen naar SBS, zelf wat wisselende reacties ontving, is het vooral de bijbehorende app die onder vuur ligt. Kijkers geven op Twitter aan dat deze niet synchroon liep met de uitzending en dat deelnemers daardoor niet konden meespelen. Bekijk hieronder een selectie van de reacties. Het is te hopen dat SBS de app op tijd weet te fixen, want anders is de kans groot dat ook dit programma strijdend ten onder gaat.