Regisseur Quentin Tarantino

Quentin Tarantino vindt dat hij meer had moeten doen tegen Harvey Weinstein. De filmproducent werd veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag en zit nu voor 23 jaar vast.

De meesterregisseur vertelde in de podcast van Joe Rogan dat veel mensen in Weinsteins omgeving wisten van de ongewenste intimiteiten. “Ik wist niets over verkrachtingen en dat soort zaken, maar ik wist wel wat voor type hij was. Ik zag hem als zo’n baas die constant achter zijn secretaresse aanzit.

‘Je zet alles op het spel’

Quentin, die net een boek heeft uitgebracht, zag het meer als ‘ongewenste avances’. “Ik zou willen dat ik hem daarop aangesproken had, dat ik had gezegd ‘Harvey, dat kun je niet doen, je zet alles op het spel’. Ik denk dat niemand in z’n omgeving dat heeft gedaan, terwijl iedereen ervan wist. Niet van verkrachtingen waarschijnlijk, maar ze hebben wel dingen gehoord.

Article continues after the ad

‘Meer moeten doen’

Eind 2017 kwamen de eerste beschuldigingen naar buiten en toen werd ook al duidelijk dat Quentin meer wist over het gedrag van de producent. Hij had een relatie met actrice Mira Sorvino. Zij bracht hem op de hoogte van haar slechte ervaringen met Weinstein. “Ik wist genoeg om meer te moeten doen dan ik heb gedaan.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.