Eindelijk weten we wie de geflipte sekteleider Charles Manson zal spelen in Once Upon A Time In Hollywood. Het is níet Timothy Olyphant, maar hij acteerde wel in dezelfde serie!

More content below the advertising

Volgens de Amerikaanse site The Wrap is de keuze gevallen op Damon Herriman. De acteur speelde voornamelijk in Australische series, zoals het hoog aangeslagen Secret City. Daarnaast speelde hij een grote bijrol in het misdaaddrama Justified. Hierin speelde Timothy Olyphant, die ook meedoet in Tarantino’s nieuwste film, de hoofdrol van Raylan Givens. Geruchten dat Olyphant de charismatische, maar totaal wappie, Manson zou spelen kunnen begraven worden.

Dat de manipulatieve psychopaat Charles Manson een rol speelt in Once Upon A Time In Hollywood was al vanaf het begin aan duidelijk. Hoe prominent zijn aanwezigheid in de film is moet nog maar blijken.

Bijrol?

We weten wel dat Burt Reynolds de bejaarde rancher George Spahn speelt, die zijn boerderij beschikbaar stelde aan de sekte van Manson. In ruil daarvoor mocht hij regelmatig stoeien met de vrouwelijke volgers van Manson. Ja, het was een raar clubje!

Hoe meer van dit soort randfiguren uit de omgeving van Manson voorbijkomen, des te meer ‘screentime’ verwachten we voor Amerika’s beruchtste psycho. Met Tarantino weet je natuurlijk nooit helemaal zeker waar je op kunt rekenen. Dat het nieuws over Herriman nu pas bekend wordt, duidt er ook op dat hij in elk geval geen hoofdrol in het verhaal speelt.

Classy

Eerder deze week werd bekend dat ook Lena Dunham (Girls) en Maya Hawke (de dochter van Ethan Hawke en Ume Thurman) aan de cast zijn toegevoegd. Zij komen terecht in een warm bad, met o.a. Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Brad Pitt, Damian Lewis, Dakota Fanning, Al Pacino en ga zo nog maar even door.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Once Upon A Time In Hollywood op 9 augustus 2019 in première ging. Saillant, want dat zou de 50ste ‘verjaardag’ zijn van de moord op Sharon Tate en haar vrienden. Na een gesprek met Debra Tate, Sharons zus, hebben Quentin Tarantino en Sony de film twee weken naar voren gehaald. Tarantino’s nieuwste staat nu gepland voor 26 juli.

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.