Ze zijn Killer Queens! Rockband Queen heeft alweer een record verbroken, deze keer voor de meest gestreamde track uit de 20ste eeuw. Het nummer dat op 31 oktober 1975 uitkwam heeft maar liefst 1,6 miljard streams.

Article continues after the ad

Bohemian Rhapsody werd schreven door Freddie Mercury, die in 1991 overleed. Het liedje is hiermee ook de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden. Hierdoor laten ze Nirvana en Guns N’ Roses achter zich. Bandlid Brian May is erg blij met de prestatie: “Very happy that our music is still flowing to the max”.

Tour

De biopic Bohemian Rhapsody speelt een grote rol in al het succes van Queen op dit moment. Met 800.000 bezoekers is het de best bezochte muzikale biopic ooit. De rockband gaat daarom samen met Adam Lambert volgend jaar weer op tournee door Noord-Amerika.

Live Aid

Hoewel er een aantal grote fouten in de biopic Bohemian Rhapsody waren, zijn er ook veel gebeurtenissen mooi nagemaakt. Vooral in het filmpje dat vorige maand rondging op Twitter is te zien hoe goed de filmversie van Live Aid en het echte Live Aid-optreden op elkaar lijken