Hollywood gaat vrolijk door met oude ideeën recyclen. Dacht jij dat Shrek dood is? Think again. De filmfranchise baarde niet alleen een heuse levensstijl, het krijgt nu ook een reboot… soort van. Despicable Me en Minions-producer Chris Meledandri staat aan het roer.

 

Shrek-reboot... -ish

Universal Pictures heeft Meledandri opdracht gegeven de succesvolle franchise te reanimeren. Geen gemakkelijke opgave, aldus de animatiegoeroe. Aan Variety vertelt Meledandri dat ‘ie de inmiddels 17 jaar oude ogre wil introduceren aan een nieuw publiek. De originele cast (Mike Myers, Antonio Banderas, Eddie Murphy en Cameron Diaz) aan de kant zetten is volgens hem geen optie. Hun werk is volgens de producer té iconisch.

Article continues after the ad

Goed, geen harde reboot dus. Rest nu nog de vraag wat Universal er wél mee wil doen. Meledandri: “Het is een kunst om iets te vinden wat niet aanvoelt als een vervolg op de originele reeks.”

 

Willen we dit?

Of de originele cast zin heeft in een herformulering valt nog te bezien. Wij zijn – in het kader van minder zuur schrijven – lichtelijk enthousiast. Shrek The Third en Shrek Forever After vielen (op z’n zachtst gezegd) tegen, dus Meledandri aan de weg laten timmeren is misschien wel een goed idee! De producer verdiende zijn sporen met Despicable Me, wat is uitgegroeid tot de meest succesvolle animatiefranchise ever, dus met een beetje mazzel krijgen we over een paar jaar een strakke Shrek-film voor onze kiezen. Fingers crossed!