De cast van The I-Land op Netflix

Netflix pompte er ook in 2019 weer honderden Originals uit. Met zo’n overload aan content zitten er natuurlijk altijd wel een stel flinke missers tussen. Deze 6 Originals sloegen de plank volledig mis.

Heb je behoefte aan écht goede content? Check hier de beste films van 2019 en kijk hier voor de beste series van het afgelopen jaar!

Article continues after the ad

Series


1. The I-Land

Deze ramp uitkijken omschreven wij eerder als ‘hetzelfde als met blote voeten over lego-blokjes lopen’. Oftewel: The I-Land is de slechtste Netflix Original-serie ooit en daar waren zowat alle critici het mee eens. Waarom? Nou, waar moeten we beginnen! Het is een goedkope versie van Lost, personages maken de meest bizarre keuzes en het verhaal (een groepje wordt gedumpt op een prachtig onbewoond eiland) neemt de ene na de andere lachwekkende wending. Auw….


2. Chambers

Uma Thurman in een Netflix Original? YES! De teleurstelling was na zulke hoge verwachtingen dan ook extra groot toen bleek dat horrorserie Chambers geen deuk in een pakje boter kon slaan. Het verhaal, een meisje krijgt enge visioenen en gekke impulsen na een harttransplantatie, klinkt rete-interessant. Kijkers en critici klaagden echter over de logge vertelling die het algehele tempo keihard naar beneden trok. Jammer! Nagenoeg iedereen was enthousiast over de topcast. Een gevalletje gemiste kans.  


Films


3. Polar

Alsof een 13-jarige pre-puber met een wilde fantasie aan het roer stond, zo klonk de felle kritiek van The Huffington Post. Andere critici spraken over een script vol slechte grapjes, véél te veel hersenloze gore en een vervlogen 90’s-Tarantino-vibe. Mads Mikkelsen als de beste huurmoordenaar ter wereld klinkt supervet. Polar bewijst dat je zelfs een ‘kan niet misgaan’-concept finaal om zeep kunt helpen als je maar goed genoeg je best doet.


4. Secret Obsession

Een typische Lifetime slash Hallmark-achtige thriller die van zichzelf ook best weet dat het allemaal wel érg cheesy is. De pasgetrouwde Jennifer, gespeeld door The Suite Life of Zack & Cody-icoon Brenda Song, weet na een traumatische aanval helemaal niets meer. Haar foute echtgenoot vangt haar op en natuurlijk is niets wat het lijkt. Of eigenlijk wel: je ziet alles al van mijlenver aankomen en gaat echt honderd keer naar je scherm schreeuwen uit pure wanhoop. Dus… als je je even flink wil ergeren, zet dan Secret Obession aan.


5. The Last Laugh

Chevy Chase en Richard Dreyfuss, die we toch wel twee Hollywood-legendes mogen noemen, doen in The Last Laugh flink hun best om die reputatie te verkwanselen. Wat voor een generieke, duffe buddy-comedy is dít nu weer? Cliché’s, houterige performances en voorspelbare ‘twists’ vliegen je om de oren. En wij maar wachten op The First Laugh – maar die kwam nooit. Deze twee oude meesters verdienen véél beter.


6. The Silence

Horrorfilm The Silence is dus écht niet zo’n nieuwe Netflix-mega-hit a la Bird Box. Critici verweten de streamingdienst dat ze hiermee eerdere films uit het genre, met in het bijzonder A Quiet Place, wilde namaken. Er zaten in ieder geval erg veel herkenbare elementen in: monsters die op geluid reageren, een doof gezinslid, de typische gestoorde sekte. Maar euhm… het deed ons gewoon helemaal niks. Alles voelde vlak. Een saaie herhaling van zetten. Zelfs een gewaardeerd acteur als Stanley Tucci én Sabrina-bekendheid Kiernan Shipka konden maar geen geloofwaardige indruk maken. Zonde! (en zonde van je tijd).