Een film die zo slecht is, dat het bioscooppubliek de zaal verlaat. Dat gebeurt vaker. De film Kuso werd echter verbannen door de kijkers, omdat hij zo gruwelijk was. En dat was precies de bedoeling van de maker.

Article continues after the ad

Flying Lotus

Maker Flying Lotus, een extravagante artiest, kreeg het voor elkaar om een flink aantal onsmakelijke verhaallijnen in een film te stoppen. Een paar voorbeelden: een vrouw die op beton kauwt, net zolang tot ze geen tanden meer over heeft en een dokter die een kakkerlak rectaal ingebracht gekregen heeft.

Sundance Festival

Het publiek dat aanwezig was bij de screening op het Sundance Festival, trok het matig. Volgens Flying Lotus, die eigenlijk Steven Ellison heet, had het publiek kunnen weten dat ze niet naar een film type romcom zouden gaan. ”Het enige doel dat ik had, was de meest walgelijke film ooit maken”, aldus Ellison. Tevens benadrukte hij dat het maar een klein groepje van de aanwezigen was, dat de bioscoopzaal verliet.

Kuso

Ben jij niet bang voor een beetje, zeg maar gerust, boel gruwelijke en grove beelden? Dan is Kuso een aanrader voor je. De trailer geeft nog weinig weg, maar de film wordt door de makers ongeschreven als een mix van live action, poppenspel en animatie. Misschien ook goed om te weten: Kuso is de Japanse term voor stront, rotzooi of bullshit.