Aanstaande vrijdag is het zover: dan gaat de laatste fase van The Voice of Holland in. En die ziet er dit jaar net wat anders uit dan je gewend bent!

Article continues after the ad

Na de Blind Auditions, de Battles en de Knock-outs zijn er nog twaalf kandidaten over die mogen strijden om The Voice of Holland 2017. In voorgaande jaren lag het lot van de talenten tijdens de live-shows in handen van het publiek, maar dit jaar hebben de coaches ook een stem.

Eindcijfer

Waylon, Sanne, Ali B en Guus zullen de kandidaten ieder een cijfer geven. Het gemiddelde van dat cijfer zal 50 procent bepalen van het eindoordeel. De andere 50 procent wordt gevormd door het publiek. Deze twee cijfers zullen bij elkaar worden opgeteld, door tweeën gedeeld en het cijfer dat onder de streep overblijft is het eindoordeel. De zes deelnemers die het hoogste eindcijfer halen plaatsen zich voor de volgende ronde!

Optreden

In totaal strijden er nog twaalf talenten om de hoofdprijs: Team Waylon (Pleun, Yerry en Romy), Team Sanne (Sheela, Kirsten en Isabel), Team Ali B (Dwight, Roza en Vinchenzo) en Team Guus (Thijs, Katell en Leon). Zij zullen overigens niet de enige zijn die aanstaande vrijdag te horen zullen zijn. De live show zal worden geopend met een spectaculair optreden van de Utrechtse band Kensington!

The Voice of Holland is op 13 januari om 20.30 uur te zien op RTL 4.