Twee maanden geleden werd bekend gemaakt dat Sarah Drew (April) het Grey Sloan Memorial Hospital zou verlaten. In Amerika loopt Grey's Anatomy al een paar afleveringen op ons voor en een promo voor de seizoensfinale vertelt ons het een en ander over haar vertrek.

Article continues after the ad

Verplicht nummertje: wil je liever verrast worden door Grey’s? Misschien is het handig om dit artikel even te parkeren. We duiken spoiler-gebied in.

April

In de promo zien we dat April zwaargewond is geraakt. Hoe en waarom, dat blijft nog even de vraag. De aanwezige dokteren doen in ieder geval hard hun best om de vrouw te redden. Of ze dat gaat lukken? Onze voorspelling is dat April uiteindelijk tussen zes planken komt te liggen. Over een paar weken hebben we een antwoord.

'Creatieve beslissing'

Ook Jessica Capshaw (Arizona) kapt ermee na seizoen veertien. Net als Drew niet geheel vrijwillig: de twee dames zijn door showrunners uit de serie geschreven. Producent Krista Vernoff liet vertelde afgelopen maart dat het ging om een 'creatieve beslissing'. Een term die in de Amerikaanse entertainmentwereld veelal wordt gebruikt als er iemand moet ophoepelen. 

Wat het lot is van Dr. Arizona Robbins is niet nog bekend. Al wordt er in de komende afleveringen wel gehint dat Robbins naar New York zal verhuizen, zodat haar dochtertje Sofia dichterbij Callie kan zijn.