Promenade

Het Gouden Televizier-Ring Gala van 2020 mag dan net geweest zijn, maar sinds deze week zijn de stembussen weer geopend voor de eerste kwalificatieronde. Tot grote teleurstelling van Diederik Ebbinge en de fans zit het satirische programma Promenade alleen niet bij de kanshebbers. 

Article continues after the ad

In de eerste kwalificatieronde kan er gestemd worden op programma's die tussen 1 augustus 2020 en 31 oktober 2020 zijn uitgezonden. Nu voldoet Promenade daar aan, maar ze hebben met geen enkele aflevering in seizoen twee meer dan 475.000 kijkers gescoord. En laat dat nu juist de kijkcijferdrempel zijn! 


'Corrupte zooi'

Bedenker Diederik Ebbinge heeft daar - op zijn eigen grappende wijze - wel wat over te zeggen. Met woorden als 'Godverdomme', 'Ziek van' en 'Corrupte zooi' is toch duidelijk dat hij het niet zomaar laat gaan, helemaal nu Promenade ook niet meer ingevuld kan worden bij 'vrije keus'. "De gedoodverfde winnaar opeens blokkeren met een voor de gelegenheid bedachte kiesdrempel, walgelijk. Het is de droom van elke tv-maker om deze prijs te winnen, dus ik vind dit ontzettend erg. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd", vertelt hij aan AD.


Geen troostprijs

Toch hoeven de organisatoren van Diederik niet aan te komen met een zogenoemde wildcard. "Dit is de minst eervolle prijs die je als tv-maker kunt winnen. Ze stoppen die ring maar in hun hol." Benieuwd of de acteur die met de Luizenmoeder de ring net uit zijn handen liet glippen echt zo woedend is? Nou, nee. "I couldn't care less." Dat noemen we dus een heerlijke storm in een glas water.

Reacties

Daar denken de fans echter anders over, zoals je hieronder kunt lezen.