De Koninklijke familie, Amersfoort 2019

Traditiegetrouw volgen de camera's van de NOS altijd onze koning en koningin (plus de prinsessen) tijdens hun jaarlijkse stedentocht op Koningsdag. De royal fam zou eigenlijk door Maastricht flaneren, maar dat gaat uiteraard niet door vanwege de coronacrisis. Gelukkig brengt de NOS genoeg alternatieven!

Article continues after the ad

We krijgen onder meer hoogtepunten uit de afgelopen zes Koningsdagen te zien, een special over 50 jaar Willem-Alexander én presentator Winfried Baijens trekt door Nederland om te kijken hoe we nu Koni- uhm, pardon, 'Woningsdag' vieren. Dit maakte de NOS bekend in een persbericht.

Uitzendschema NOS

We beginnen om 10:10 uur op NPO 1 met een trip down memory lane: de afgelopen zes Koningsdagen komen voorbij! "We zien het karakter van de feestelijkheden in de loop der jaren veranderen, en we zien de rol van de prinsessen groter worden." Om 14:50 uur is het tijd voor een herhaling van Het huis van De Koning, over de vijftigjarige verjaardag van Willem-Alexander én hoe Nederland de afgelopen jaren veranderde. Tot slot: NOS Koningsdag 2020, vanaf 19:00 uur. Hierin laat Winfried Baijens zien hoe 11 provincies 'Woningsdag' vierde en uiteraard eindigt hij in Maastricht.

RTL

Natuurlijk laat ook RTL van zich horen. De zender zet Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens in voor een speciale, virtuele vrijmarkt-show. Lees hier alles over De Chantal en Beau Show: tussen de schuifdeuren.