Het eerste programma van Jan Kooijman bij de NPO wordt met een aflevering ingekort en stopt daarmee vroegtijdig. Het tv-programma Tot elkaar Veroordeeld waarin Kooijman zes patiënten uit een tbs-kliniek volgt, loopt niet helemaal lekker.

Article continues after the ad

In Tot elkaar Veroordeeld volgt Jan zes mensen in een tbs-kliniek met een psychische aandoening die een ernstig delict hebben gepleegd. Ze worden gekoppeld aan zes honden die wegens mishandeling en verwaarlozing al voor lange tijd in het asiel zitten. Zeven weken lang worden mens en dier tot elkaar veroordeeld om tijdens een training van elkaars gedrag te leren.

Tegenvallende kijkcijfers

Nooit eerder werd er zoveel gefilmd in een tbs-kliniek. Ondanks het interessante gegeven wisten de eerste drie afleveringen de afgelopen weken niet meer dan een half miljoen mensen te boeien op NPO 1, de meest bekeken tv-zender van Nederland. Vorige week werd het programma verzet naar een later tijdstip.

Geschrapt

En nu wordt het programma nog eens met een aflevering ingekort. Het programma is teruggegaan naar de montagetafel en waar de zesde aflevering is geschrapt. Deze beslissing staat los van de tegenvallende kijkcijfers, benadrukt KRO-NCRV. 

Gelukkig eindigt het programma niet met een cliffhanger. "De verhaallijn blijft overeind staan. Het zijn vijf afleveringen geworden omdat we merkten dat het programma daar beter van werd. Er was anders te weinig ontwikkeling te zien”, zo laat een woordvoerder van de omroep weten.

Hij is een Zij

Het was het eerste programma van Jan Kooijman sinds zijn overstap van RTL 4 naar de Publieke Omroep. De presentator is te zien in de 3LAB-show Dance around the world en blijft bij KRO-NCRV om het derde seizoen van Hij is een Zij te presenteren, het programma waarin jonge transgenders worden gevolgd tijdens hun transitie.