De succesvolle zombiefilm World War Z had een vervolg op de planning staan, maar die is nu plotseling gecanceld! Studio Paramount heeft de rem op de productie gezet waarin Brad Pitt speelt. Zuur want Pitt wil al lange tijd het vervolg maken.  

Article continues after the ad

Volgens het originele plan zouden de opnames onder leiding van regisseur David Fincher in het voorjaar van start gaan in Atlanta. Afgelopen woensdag zijn de crew en cast ingelicht over het stilzetten van de productie. 

Geldproblemen

De reden van het stopzetten is nog niet bekend, maar er gaan wel geruchten rond dat het met een gebrek aan geld te maken heeft. Het is nog onduidelijk of de productie van de film op een later moment doorgaat, of dat het permanent stopgezet wordt. 

Flashback

De problemen met geld zijn blijkbaar niet een nieuw fenomeen. Bij het produceren van de eerste film waren er vergelijkbare issues met het budget, wat ervoor zorgde dat schrijver David Lindelof op het einde zelfs het script aan moest passen. Nu was World War Z een groot succes met een wereldwijde opbrengst van 540 miljoen dollar, waardoor alles goed kwam. De vraag is of ze met de tweede productie weer bereid zijn om zo’n risico te nemen.