Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Toen Eva Jinek vorig jaar haar veelbesproken talkshow naar RTL haalde, deed ze dat samen met PilotStudio. De producent die tot dan toe eigenlijk de RTL Late Night-shows maakte, Blue Circle, werd aan de kant gezet. En... dat kostte die studio bakken met geld.

Article continues after the ad

RTL Late NightRTL Late Night met Twan Huys, Zomer met Art en de eerste versie van Beau; allemaal het (produceer)werk van Blue Circle. Nu PilotStudio - het productiebedrijf van DWDD-grondlegger Ewart van der Horst - met de talkshow-scepter zwaait, en ook Beau en Humberto maakt, loopt Blue Circle vele miljoenen mis. Oef.

Waarom zijn ze buitenspel gezet?

"De korte versie is dat RTL met Jinek in zee ging", legde Blue Circle-directeur Georgette Schlick afgelopen week uit op BNR. "Jinek werkte al tijdenlang met een andere producent en de voorwaarde van Jinek was dat ze alleen met die producent wilde komen. Dan sta je buitenspel, maar dat is in goed overleg gegaan, zo ver dat kan in dit soort gevallen."

Hoeveel geld verliest de studio?

De omzet die Blue Circle nu misloopt, is gigantisch, mogen we wel zeggen. "Het gaat natuurlijk over vele miljoenen. Dat mag duidelijk zijn. Maar goed, daar werd een andere keuze gemaakt. You win some, you lose some."

Nog steeds meer dan genoeg geld

De 'klap' die Eva uitdeelde kan Blue Circle goed incasseren hoor. We hoeven geen medelijden te hebben. Zo maakt de studio ook RTL Boulevard, Heel Holland Bakt, Boer zoekt Vrouw (al komt daar voorlopig geen nieuw seizoen van) en The Masked Singer. "Ja, dan is het heel fijn dat je een grote producent bent en het op een andere manier weer kunt opvangen."

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: