We maken er hier geen geheim van dat we al maandenlang ongeduldig zitten te wachten op de nieuwe Predator. Want man, man, man, wat zien die trailers er gruwelijk goed uit?! Dan is het dus schrikken om te lezen dat het rommelt achter de schermen bij deze berevette blockbuster.

Article continues after the ad

De Amerikaanse sites Discussingfilm en Avpgalaxy berichten dat er in februari reshoots zijn geweest. Dit was al bekend en is op zich geen reden tot onrust; het komt vaak voor bij films dat er na de eerste montage nog wat extra scènes worden gefilmd.

Finale van de film geheel gewijzigd

Het ging hier echter om uitgebreide reshoots en dat is vaak geen goed teken. Dat gebeurt vaak alleen als het publiek bij de eerste testvoorstellingen niet positief is. Dat zou bij de eerste versie van The Predator ook het geval zijn geweest. Naar aanleiding hiervan zou zijn besloten om het laatste derde deel van de film geheel te wijzigen. De sites geven aan dat dit alles berust op aannemelijke geruchten, maar dat deze niet door de studio bevestigd zijn.

Beter resultaat?

Ook wijzen de sites erop dat intensieve reshoots soms ook juist tot een beter resultaat kunnen leiden, zoals bij Star Wars: Rogue One is gebeurd. Hoe dan ook, goed of niet goed, 13 september is de Predator terug in de Nederlandse bioscopen. En dat blijft gewoon gaaf.