Dignum Friendrijk, Prince Charming

Fans van de realityshow Prince Charming waren er woensdag getuigen van hoe Dignum zijn stropdas definitief moest inleveren tijdens de stropdassenceremonie. Hoewel het van beide kanten geen liefde op het eerste gezicht was, baalt Dignum wel een beetje hoe het is gegaan.

Article continues after the ad

"Ik heb jammer genoeg bijna geen enkel één-op-één moment met Marvin gehad", laat de make-upartiest weten aan Grazia. "De date die ik wel had, vond plaats omdat Alastair me had gekozen om mee te gaan en daarna was het eigenlijk gewoon klaar. Ik was daar wel heel zuur over. Ik hoopte er een leuke man aan over te houden, maar voor mijn gevoel kreeg ik daar de kans niet voor."

'De perfecte kerel'

Dignum heeft het idee dat Marvin duidelijk een plaatje van 'zijn perfecte man' in gedachte had. "Tijdens de eerste aflevering van het programma zei hij: 'Ik val op blauwe ogen'. Hij is gewoon heel duidelijk over op welk type hij valt en ik pas niet in dat boxje", vertelt Dignum openlijk. Wat hem betreft, had Marvin er dan ook anders mee om moeten gaan. "Marvin had in mijn ogen meer open-minded kunnen zijn naar verschillende type jongens toe. Als je meedoet aan een programma als dit en je houdt vast aan een bepaald idee over hoe je vriend eruit moet zien, dan vind ik dat je daar niet alleen anderen mee te kort doet, maar misschien ook jezelf."

Andere kant

Hij baalt er dan ook flink van dat hij zichzelf niet helemaal heeft kunnen laten zien. "Marvin heeft mij vooral gezien als die drukke, hysterische Dignum die overal een grapje van probeert te maken. De kant die Marvin nog niet heeft gezien, is dat ik eigenlijk een heel gevoelige jongen ben. Je kunt met mij heel serieuze en zware gesprekken voeren." 

Vrienden voor het leven

Toch heeft hij absoluut geen spijt van zijn deelname aan Prince Charming"Ik deed wel mee met bepaalde verwachtingen en die verwachtingen zijn dubbel en dwars overtroffen. Ik heb echt heel leuke nieuwe vrienden gemaakt met wie ik erg close ben geworden. Ferdi spreek ik bijna dagelijks en ook Vince, Joep en (de nu al veelbesproken, red) Alastair spreek ik nog steeds."  En wie zal het zeggen: wie weet vind Gaby in de spin-off van de show nog wel de liefde voor hem.

De eerste vijf afleveringen van Prince Charming zijn vanaf nu te zien via Videoland.