In 2009 wist James Cameron iedereen te verbazen met zijn baanbrekende visuele effecten in Avatar dankzij het gebruik van 3D motion-capture. Het ziet ernaar uit dat de regisseur opnieuw de pionier uithangt: vandaag maakte hij bekend dat Avatar 2 te zien zal zijn in 3D zonder dat je een 3D-bril nodig hebt!

Article continues after the ad

Nieuwe filmtechnieken

Het succesvolle eerste deel van Avatar bracht wereldwijd 2,7 miljard dollar op en was een grote inspiratiebron voor de 3D-films die volgden. Regisseur James Cameron is van plan om nóg een stapje verder te gaan.

Volgens Inquisitr gaat James Camerons productiemaatschappij Lightstorm Entertainment samenwerken met Christie Digital om Avatar 2, 3, 4 en 5 in brilloos 3D uit te geven. Dit moet gerealiseerd worden middels het nieuwe RGB-laserprojectiesysteem van Christie Digital.

3D zonder bril

Tot nu toe is brilloos 3D alleen beschikbaar op de Nintendo 3DS. Bovendien zijn de bioscopen nog niet uitgerust met deze technieken en is er dus een behoorlijke investering nodig om dit aan te schaffen. Maar als er iemand dit voor elkaar kan krijgen, is het James Cameron wel.

Avatar 2

De release van Avatar 2 is al een aantal keer uitgesteld, maar de sequel zal 18 december 2020 eindelijk in de bioscopen gaan draaien. Acteurs Sam Worthington, Zoe Saldana en Sigourney Weaver keren terug voor de filmreeks.

De vervolgen staan gepland 17 december 2021, 20 december 2024 en 19 december 2025.