The Passion, eo, nieuwe vorm 2020

De makers hebben er alles voor uit de kast moeten trekken, maar vanavond komt er toch een aangepaste versie van The Passion met als thema 'Geef mij nu je angst'. Aan Johnny de Mol de taak om live op een onbekende plek in Nederland het bekende Paasverhaal te vertellen.

Article continues after the ad

De presentator liet eerder weten blij te zijn dat hij dit alsnog mag doen. "Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen", zo laat hij weten. "Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde. In de eerste preview sluit Johnny zich hier nog eens bij aan: "Dat zit voor mij allemaal wel in dit verhaal: hoe zwaar en beladen het ook is, we moeten het leven blijven vieren." 

Virtuele loop

Vanwege de coronamaatregelen zit een live band en een publiek er niet in, maar ook daar is een oplossing voor bedacht. Johnny's verhaal wordt namelijk afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities en Anne-Mar Zwart zal live verslag doen van het virtuele ‘lopen met het kruis’. Kijkers die hun verhaal willen delen, kunnen dat op de website van The Passion doen.

The Passion: Geef mij nu je angst is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.