Deze week is het zover: dan wordt de laatste aflevering van Pretty Little Liars uitgezonden en zullen we eindelijk weten wie zich achter de identiteit van A.D. verschuilt! Schrijfster en bedenkster Marlene King licht alvast een tipje van de sluier op.

Article continues after the ad

Bitterzoet

Aan alle goede dingen komt een eind. Ook aan Pretty Little Liars. Na zeven bloedstollende seizoenen wordt deze week de laatste aflevering van de razend populaire hitserie uitgezonden. Een bitterzoet moment. Fans hebben lang uitgekeken naar de ontknoping, maar zullen toch ook even moeten slikken dat dit het einde is. Maar volgens Marlene King, de bedenkster van Pretty Little Liar, wordt de finale bovenal een enorme knaller!

Film

In een interview met Entertainment Weekly vertelt King: “De finale wordt in ieder opzicht grandioos. Het wordt groots in drama, groots in romantiek en natuurlijk groots in spanning, mysteries en onthullingen.” Daarbij kan het geen kwaad dat voor de laatste aflevering niet minder dan twee uur is uitgetrokken: “Je krijgt nu eigenlijk twee finales voor de prijs van één. Dat is natuurlijk helemaal te gek. De slotaflevering heeft dezelfde spanningsopbouw als een film. Als er een film zou verschijnen van Pretty Little Liars, dan zou dit hem zijn!”

Familie

Als kers op de taart zullen ook een aantal oude bekende gezichten hun opwachting maken in de finale. King kijkt vooral uit naar de terugkeer van Melissa: “We hebben haar al zo lang niet gezien. Ik ben heel blij dat ze terug is voor de slotaflevering. Maar ik ben sowieso blij dat er zoveel mensen uit de pilot terugkeren voor de grote finale. De cirkel is daarmee rond en de familie komt nog één keer bij elkaar.”

De finale van Pretty Little Liars is vanaf 2 juli te zien op Netflix.