Frank Kramer bij Veronica Inside

Presentator, oud-voetballer en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden. Sportcommentator Philip Kooke meldt dat op Twitter.

“Een vrije geest is uitgevlogen”, vertelt Kooke, schrijver van Kramer’s biografie Eeuwig op de vlucht. De presentator was al enige tijd ziek. “Frank wil dit nog graag aan u kwijt: 'Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt.’”

Onwel

Kramer werd afgelopen vrijdag op zijn eigen verjaardag onwel en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat vertelde Johan Derksen maandagavond in Veronica Inside. “Het was zijn wens dat hij niet gereanimeerd zou worden en dat hij geen voeding zou krijgen, maar dat hij gewoon in coma zou worden gehouden.”

Article continues after the ad

Laatste uitzending

De voetbalcommentator had twee jaar geleden zijn laatste uitzending op Eurosport, waarin hij over van alles praatte behalve over de inhoud van de wedstrijd zelf.

Dit deed Frank volgens hemzelf uit "irritatie en rancune". De oud-voetballer vond het namelijk "een beetje irritant" dat hij steeds minder programma's en wedstrijden kreeg. “Ik wilde er met een knaller uitgaan. Nou, dat is gelukt.”

Spelshows en een hit

Kramer werd vooral na zijn voetballoopbaan groot, onder meer als presentator van verschillende spelshows. Zo presenteerde hij programma's als Hints en Bogle en was hij gastheer in De Frank Kramer Show. In de jaren 70 scoorde hij met de band Full House een Top 40-hit met het nummer Standing on the inside, een cover van Neil Sedaka.