Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

We weten mogelijk welke presentatoren (ja, meervoud) het 'nieuwe DWDD' gaan presenteren! Het zou volgens het AD gaan om Fidan Ekiz en Renze Klamer.

Article continues after the ad

De twee gaan Matthijs van Nieuwkerk als duo vervangen en beginnen op maandag 31 augustus, zo meldt de krant op basis van anonieme ingewijden. Het is als we het AD mogen geloven dus definitief niet Jort Kelder geworden. Hoe het nieuwe programma gaat heten is nog niet bekend. Verantwoordelijke omroep BNNVARA heeft tevens nog niet gereageerd op het stuk van de krant.

Fidan Ekiz in Op1

BNNVARA

Fidan, laatst nog in het nieuws na haar NSB-opmerking in Op1, en Renze hebben allebei natuurlijk al de nodige talkshowervaring. Fidan met De Nieuwe Maan en Op1, Renze met Na het Nieuws en Laat op Vrijdag (dat tegenwoordig Op Vrijdag heet). Omroep BNNVARA was altijd verantwoordelijk voor DWDD en zou hiermee dus het prestigieuze 19:00 uur-tijdslot op de doordeweekse NPO 1-dagen behouden.

Andere kandidaten

Andere omroepen waren volgens het AD óók in de race. Zo draaide AVROTROS tests met Splinter Chabot, Roos Moggré en Dionne Stax. De EO probeerde het met Kefa Allsuh. En ook BNNVARA experimenteerde met andere presentatoren zoals Sophie Hilbrand, Tim Hofman en NOS-nieuwslezeres Simone Weimans, die volgens de krant zelfs bereid was om over te stappen naar BNNVARA.

De nieuwe DWDD-vervanger is vanaf maandag 31 augustus elke werkdag om 19:00 te zien op NPO 1.