charlie and the chocolate factory, Johnny Depp

We duiken binnenkort een beetje meer in de jeugd van snoepmaker Willy Wonka, want er komt een prequel! Warner Bros. hoopt dat we Wonka in 2023 in de bioscopen kunnen zien.

De prequel vertelt het verhaal van “een jonge Willy Wonka en zijn avonturen voordat hij de beroemdste chocoladefabriek ter wereld opende”, zo meldt Screenrant. In de originele film, Willy Wonka and the Chocolate Factory, leerden we amper wat over zijn jeugd. In Charlie and the Chocolate Factory uit 2005 kregen we al wat meer te weten.

Van Paddington naar Wonka

Paul King, de regisseur van de Paddington-films, gaat de nieuwe Wonka-film regisseren. Hij krijgt hierbij hulp van David Heyman, die als producent op het project is gezet. Hij was al eerder betrokken bij de Harry Potter-spin-offs Fantastic Beasts en werkte samen met Paul aan Paddington.

Article continues after the ad

Wie is de jonge Wonka?

Dan de vraag der vragen: wie komt straks in het rijtje met Gene Wilder (Wonka in 1971) en Johnny Depp (2005) te staan? Dat is helaas nog niet bekend. Er zijn geruchten dat Timothée Chalamet of Tom Holland de jonge chocoladetovenaar mogen spelen, maar dit is nog niet bevestigd. Of komt er toch een vrouwelijke Willy Wonka?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filmthusiast (@filmthusiast)