De misdaadserie Top of the Lake: China Girl beleeft zijn Nederlandse première vanaf 11 augustus op het gloednieuwe online-thrillerplatform van distributeur Lumière.

Article continues after the ad

Top of the Lake

Fans kunnen het volledige tweede seizoen van de reeks dan betaald zien op de site. Tegelijkertijd brengt Lumière de serie ook op dvd en blu-ray uit. Top of the Lake vertelt over een vrouwelijke detective (Elisabeth Moss) die op het strand van Sydney het lichaam van een Aziatisch meisje vindt. Dit leidt niet alleen tot een zoektocht naar de dader, maar ook naar haar eigen dochter die zij vlak na de geboorte moest opgeven.

Topcast

Andere hoofdrollen in Top of the Lake: China Girl worden gespeeld door Nicole Kidman en Gwendolyn Christie, bekend als Brienne of Tarth uit Game of Thrones. De serie, die is geregisseerd door Oscarwinnaar Jane Campion, ging eerder dit jaar in première op het festival van Cannes.

Online-thrillerplatform

Lumière lanceerde vorige week het nieuwe digitale platform, waarop al tientallen toonaangevende misdaad- en dramaseries worden aangeboden. Voor een klein bedrag zijn populaire series als Borgen, The Bridge of de Millennium-films in hoge kwaliteit te bekijken.