De Hollywood-première van de film A Dog's Purpose gaat zaterdag niet door. Woensdag zijn namelijk videobeelden opgedoken waarop te zien is hoe een hond op de set werd mishandeld tijdens de opnamen.

Article continues after the ad

In de video, die al snel viral ging, is te zien hoe een hondentrainer een Duitse herder met dwang in en onder water duwt. De hond probeert te ontsnappen, maar wordt door de trainer tegengehouden.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Kritiek

Het filmpje zorgde voor een stortvloed aan kritiek op social media en van dierenrechtenorganisaties. Ook acteur Josh Gad, die de stem insprak van een van de honden in het verhaal, reageerde. "Ik ben geschokt en bedroefd", liet hij aan People weten.

Producent Universal besloot tot het afzeggen van de filmpremière om te voorkomen dat het incident de boventoon zou voeren. "We willen niet dat deze film over de mooie relatie tussen mens en dier wordt overschaduwd door het incident", aldus de producent in een verklaring.

Boycot

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA heeft na de publicatie van de video opgeroepen de film te boycotten, ondanks excuses van de Zweedse regisseur Lasse Hallström. Die beloofde ook dat er een uitvoerig onderzoek wordt gestart naar het incident.

A Dog's Purpose vertelt het verhaal van het leven van de hond Bailey en zijn relatie met mensen. De film draait vanaf 27 januari in de Amerikaanse bioscopen en vanaf 18 mei in de Nederlandse.