De actie/horrorfilm Predator is bijna dertig jaar oud. Binnenkort draait de film met Arnold Schwarzenegger weer eventjes in de bios, dus is het tijd voor... een nieuwe trailer!

Article continues after the ad

Deze week werd bekend dat de cultfilm Predator weer in de bios zou draaien, vanwege het dertigjarige jubileum. Zowat iedere filmliefhebber heeft de strijd in de jungle al gezien, maar het is toch erg bijzonder om ‘m nog eens op het grote scherm te checken.

Cult

Predator is bijzonder, omdat verschillende genres in de Zuid-Amerikaanse jungle samenkomen. Actie, horror, sciencefiction en mysterie zorgen voor een geweldige film. In de meeste actiefilms uit de jaren 80 zijn stoere soldaten (bijna) onverslaanbaar. Voor de onzichtbare Predator zijn Dutch en zijn team commando’s bijna levend speelgoed!

De ‘Predator 30th Anniversary’-trailer legt een stuk meer nadruk op dit aspect van de film.

Na wat mindere Predator-films, en de crossovers met de Alien-films, kijken fans met vertrouwen uit naar 2018. Volgende zomer verschijnt namelijk The Predator, een vervolg dat nieuw leven in de serie moet blazen.

The Predator wordt geregisseerd door Shane Black, die Hawkins speelt in het origineel. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Olivia Munn (The Newsroom, X-Men), Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale) en Boyd Holbrook (Narcos, Logan). Alfie Allen (Game of Thrones, John Wick) geeft ook acte de présence, maar de grootte van zijn rol is nog onbekend. 

Predator keert op 6 november éénmalig terug in de verschillende Pathé-bioscopen. Informatie over de beschikbaarheid van kaartjes vind je hier. Het gaat om slechts één voorstelling per zaal, dus: Get to the chopper!