Op basis van de prachtige trailers voor The Nutcracker and the Four Realms mochten we al concluderen dat Disney weer een enorme sprookjeshit in handen heeft. Nu stellen de personages uit de film zich ook aan je voor op deze nieuwe character-posters, die nog meer laten zien hoe ze voor een ‘Alice in Wonderland meets Beauty & The Beast’-look gaan met deze film. Niet geheel ontoevallig zijn dat ook twee van Disney’s grootste live action-successen!

Article continues after the ad

Vier Koninkrijken

The Nutcracker and the Four Realms is gebaseerd op Ernst Hoffmans klassieke sprookje De Notenkraker En De Muizenkoning. Het verhaal gaat over de jonge Clara  (Mackenzie Foy), die er tot haar grote verbazing achter komt dat zij prinses blijkt te zijn van de vier koninkrijken. Deze vreemde en mysterieuze wereld bestaat uit het Land van Sneeuwvlokken, het Land van Bloemen het Land van Snoepgoed en uit het vierde Koninkrijk, waar de tirannieke Moeder Ginger (Helen Mirren) de scepter zwaait. Clara moet deze boosaardige heerser overwinnen om de vrede terug te brengen naar de Koninkrijken. Hierbij krijgt zij onder meer hulp van haar peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman) en van de Sugar Plum Fairy (Keira Knightley).

Geen Animatieversie van Disney

Tot nu toe heeft Disney zich vooral gericht op live action-remakes van haar eigen animatie-successen, zoals met Jungle Book en Beauty And The Beast, en ook met het volgend jaar te verschijnen Dumbo. The Nutcracker And The Four Realms is tot nu toe vooral bekend van de balletuitvoering met de muziek van Tchaikovsky. Er is wel een animatieversie van gemaakt in 1990, maar niet door Disney zelf. The Nutcracker Prince verscheen namelijk bij concurrent Warner Bros.

Vanaf 2 november kunnen we weer als vanouds wegzwijmelen en ons inbeelden dat we prinsesjes zijn als The Nutcracker And The Four Realms ook in Nederland in première gaat.