De aflevering van Miljoenenjacht van gisteravond was een memorabele. De finalist was tot in de puntjes toe voorbereid en sprokkelde een mooi bedrag bij elkaar. Dit was voor de thuiswinnares echter nog mooier dan voor hemzelf.

Article continues after the ad

Anderhalve ton

Op Twitter was er een hoop te doen om Miljoenenjacht. En dat ging niet over finalist Ruud die met een bijzondere strategie de koffers een voor een opende. In zijn eigen gouden koffertje zat het bedrag van 2 miljoen euro, maar ach, anderhalve ton winnen op een zondagavond is ook geen straf.

Verrassing

Ruud realiseerde zich bij het winnen waarschijnlijk niet wat zijn winst betekende voor de thuiswinnares. Het team van de Postcode Loterij zag in de betreffende straat dat het winnende huis niet bewoonbaar was. Via de buren kwamen ze erachter dat bewoonster Mevrouw van Asch tijdelijk bij haar zus logeerde. De verrassing was voor haar dan ook ontzettend groot toen Nicolette van Dam opeens op de stoep stond.

Goed moment

Mevrouw van Asch vertelde de presentatrice dat ze op een goed moment was gekomen. Een deel van haar huis was namelijk afgebrand en ze kon het geld onwijs goed gebruiken. Maar dat het bedrag dat ze won 150.000 euro was, dat had ze ook niet voor mogelijk gehouden: “Ik win normaal alleen maar bonnetjes van de HEMA!” Het is haar van harte gegund.